T’animes a dinamitzar grups de conversa en català?

Publicat el 14 de juny 2021

La CAL busca persones voluntàries per dinamitzar les trobades de conversa en català del Xerrem Junts. Si hi estàs interessat/da, et convidem a les jornades de formació que tindran lloc el 28, 29 i 30 de juny. Descarrega’t el programa de les jornades!

En què consisteix?

El projecte Xerrem Junts consisteix en espais de trobada entre persones que no parlen ni comprenen el català, o que ho fan però amb dificultats, i persones catalanoparlants voluntàries que dediquen aproximadament una hora a la setmana a ajudar-les, mitjançant la conversa, a aprendre o millorar l’ús de l’idioma.

Quin és el perfil de la persona voluntària?

Per formar part de l’equip de voluntariat només has de ser una persona amb un domini oral de la llengua catalana correcte, una actitud positiva i comunicativa, amb capacitat d’organitzar i planificar les sessions i, sobretot, moltes ganes de participar en el projecte.

En què consisteix el voluntariat?

La principal tasca és promoure la conversa entre persones que desconeixen l’idioma o l’estan aprenent. Per fer-ho, la CAL ofereix diversos recursos (imatges, làmines, jocs i objectes reals) que s’organitzen didàcticament i faciliten la conducció de les trobades.

Quin dia són les sessions de conversa?

Depèn del grup. El Xerrem Junts té prop de 120 grups de conversa en català per tot Catalunya. Segons la disponibilitat horària i geogràfica de les persones voluntàries, s’assigna un grup o un altre.

Com puc contactar amb vosaltres?

Les persones interessades en la formació han d’emplenar el formulari d’inscripció o enviar un correu electrònic a junts@cal.cat amb l’assumpte “inscripció formació xerrem junts”.