Suma d’esforços a favor de l’ús del català i el foment de la lectura amb el projecte “Xerrem de llibres”

Publicat el 22 de novembre 2016

El passat 18 de novembre, la CAL, juntament amb L’Associació Lectura Fàcil (AFL), va organitzar la jornada formativa Xerrem de llibres en Lectura Fàcil. L’objectiu de la trobada va ser presentar el projecte “Xerrem de llibres” com una suma d’esforços per part de les dues associacions per fomentar l’ús del català i la lectura.

El projecte és una modalitat del programa “xerrem junts” en què uns voluntaris catalanoparlants conversen amb un grup de persones que volen aprendre i millorar l’idioma. A “Xerrem de llibres” la conversa gira entorn un llibre determinat de manera que es fomenta l’ús del català i també de la lectura. En aquests moments, les trobades es desenvolupen a partir del llibre de lectura fàcil L’Aigua del Rif de Montse Flores, però també es té previst preparar materials de conversa dels llibres Trampa de Foc de Núria Martí  i Mecanoscrit del Segon Origen de Manuel de Pedrolo.

A més de la prova pilot que s’està realitzant a la biblioteca municipal de Barcelona Vapor Vell, el projecte també s’iniciarà a les biblioteques Bd2 i Bd6 de Terrassa amb l’objectiu de formar més grups al llarg del 2017.

Jornada formativa 'Xerrem de llibres'

 

A la formació del passat dia 18 de novembre es va presentar el projecte i es va lliurar el llibret de conducció que els voluntaris fan servir per preparar les trobades amb l’objectiu de fer dues càpsules formatives, una sobre la metodologia del “xerrem junts” i l’altra sobre com conduir un club de lectura fàcil.

Jornada formativa xerrem de llibres

A la jornada hi van assistir una trentena de persones, entre elles la directora de l’AFL, Eugènia Salvador; els coordinadors del projecte “xerrem junts”, Jordi i Mercè Esteban; les directores de les biblioteques Bd2, Montserrat Llovera, i Bd6, Laura Mayor; la coordinadora dels 22 grups del “xerrem junts” de Terrassa, Gemma Gomera; la responsable d’educació i cohesió social d’Òmnium Cultural, Montserrat Gimeno; i tècnics del Consorci per a la Normalització Lingüística.