Sinèrgies a Can Rull: la biblioteca Ponent de Sabadell acull grups del Xerrem Junts amb usuàries del Centre de Formació d’Adults del barri

Publicat el 02 de març 2023

El mes d’octubre de l’any 2022 van iniciar-se dos grups del Xerrem Junts a la biblioteca Ponent de Sabadell, que es troben els dimecres a la tarda i estan dinamitzats per dos voluntaris de la CAL. La particularitat d’aquests grups és que els xerraires (usuaris que assisteixen a l’activitat) són alumnes dels cursos de català que es fan al Centre de Formació d’Adults del mateix barri de Can Rull. Els grups corresponen al perfil junts (inicial) i junts avançat (intermedi).

D’altra banda, a principis d’aquest any, es va crear un tercer grup de conversa, també amb usuàries del centre formació d’adults. En aquest cas, però, el grup està dinamitzat per alumnes del batxillerat internacional de l’institut Sabadell, també del barri de Can Rull. Després de setmana santa les alumnes no podran seguir amb la dinamització del grup, ja que hauran de començar a preparar els exàmens de la selectivitat, però està previst buscar noves voluntàries per garantir la continuïtat de l’activitat.

L’activitat del Xerrem Junts, doncs, ha permès crear lligams entre diferents equipaments del barri de Can Rull de Sabadell: l’institut, el centre de formació d’adults i la biblioteca. Així, es reforça la identitat i l’arrelament al barri i s’aprofundeix en diferents aspectes de l’aprenentatge lingüístic del català: l’oralitat es treballa durant les sessions del Xerrem Junts i la perspectiva més formal durant les classes que es duen a terme al Centre de Formació d’Adults de Can Rull.

 

 

FONT IMATGES : https://bibliotecavirtual.diba.cat/es/sabadell-biblioteca-de-ponent