Separatisme a tot gas

Publicat el 24 de febrer 2014

El blaverisme és, per desgràcia, present avui en dia en alguns àmbits de la vida valenciana, amb el suport del PP, el partit que va prohibir TV3, la Via Catalana, la senyera a les Corts, els anuncis dels Premis Octubres i tantes coses, i que ara tanca Canal 9.

El blaverisme, moviment polític secessionista, espanyolista i anticatalanista, que als 70 i als 80 va créixer de la mà d’UCD i d’Unió Valenciana i que s’ha caracteritzat per la seva violència física i verbal contra institucions, mitjans, persones, col·lectius i intel·lectuals (recordem les bombes contra Fuster i contra Sanchis Guarner), deu el seu nom al blau de la senyera coronada, que actualment és l’oficial, però no pas la històrica, del País Valencià, mal anomenat Comunitat Valenciana, el mateix nom que rep el circuit de motos de Xest.

Precisament en aquest circuit van tenir lloc les curses del gran premi de motociclisme de fa uns mesos, on tothom va poder veure que tot el terra del circuit era ple de senyeres amb el blau, un signe més del separatisme valencià, aquell que afirma que el valencià no és català. Així, doncs, milions de persones van poder comprovar un cop més, a través de la TV, com el govern valencià, en mans del PP, dedica molts esforços –i milions d’euros públics- a honorar una bandera i, d’aquesta manera, fomentar el nacionalisme i el separatisme.

A més a més, són els mateixos que, quan veuen i escolten el públic del Camp Nou, es queixen de la politització de l’esport. Aquesta és la seua coherència.