Recuperem el lèxic

Publicat el 12 de maig 2021

Dilluns dia 10 el diari Ara i l’Optimot van iniciar el concurs Remot, una eina per recuperar paraules catalanes en desús. Al llarg d’aquesta setmana els i les usuàries d’Internet podem proposar mots que vulguem recuperar i dilluns 17, un jurat compost per 13 noms destacats de la llengua i literatura catalanes en seleccionaran 10. La setmana del 18 al 24 de maig l’audiència podrà votar quina de les deu paraules escollides li agrada més i el 25 de maig es farà pública la guanyadora. L’Ara es compromet a utilitzar aquest mot guanyador durant tot l’any per tal de donar-li visibilitat.

Avui, tres dies després del llançament de la iniciativa, ja s’han proposat més de 1380 paraules consultables al mateix web del concurs. A més, es poden veure les descripcions dels mots i comentar-los per tal d’enriquir el lèxic personal.

Amb aquesta mateixa idea, l’any 2019 la CAL va engegar el projecte Garbells de Llengua perquè els catalanoparlants puguem millorar la nostra parla aprofundint en el lèxic i les expressions en desús o d’ús reduït.