Presentació del llibre “I si parlem català?” de David Vila

Publicat el 31 de març 2017
.

La tercera activitat dels Capvespres Oberts serà la presentació del llibre I si parlem català? de David Vila, un recull d’arguments i recursos per augmentar l’ús social del català.

Després d’haver estat impartint la conferència  “L’aventura del català”, David Vila decideix recopilar totes les reflexions en un llibre. Així doncs, neix I si parlem català?, un breu assaig que pretén despertar l’interès dels lectors envers les llengües i, així, esperonar-los a utilitzar amb més normalitat el català.

Aquesta tercera activitat cultural del cicle Capvespres Oberts tindrà lloc dimarts 18 d’abril, a les 8 del vespre, a la seu de la CAL Nacional (C/Olzinelles, 118)

A continuació us deixem la contracoberta del llibre:

Tots els estudis indiquen que cada cop hi ha més persones que saben parlar català però que, en proporció, cada cop són menys les que realment el fan servir. I una llengua que no és útil està abocada a la desaparició. L’objectiu del llibre no és resoldre aquesta pregunta, sinó dotar-nos d’arguments i recursos per omplir-lo fins que vessi. Les llengües són un patrimoni incomparable i hem d’intentar no només preservar-les, sinó usar-les amb normalitat en el territori que els correspon. És evident que la pervivència de les llengües minorades no depèn exclusivament de l’actitud dels parlants, ans del poder polític, social, econòmic i demogràfic que tinguin al darrere. Tot i així,  si aprenem a desfer-nos dels prejudicis que ens condicionen i ens llancem a fer un ús desacomplexat del català, se n’incrementarà la presència social i esdevindrà, de ben segur, una llengua atractiva i necessària per a les persones nouvingudes i per a tots aquells conciutadans que encara no la parlen.

Capvespres Oberts, el cicle d’activitats de l’espai cultural de la CAL

Els Capvespres Oberts és un cicle d’activitats obertes a tothom que es realitzarà a la sala d’actes (espai cultural) de la seu de la CAL Nacional.

Amb aquesta iniciativa volem crear trobades de debat i reflexió entre socis, veïns i tota la ciutadania en general. Les activitats es programaran una vegada al mes i seran diverses, sempre relacionades amb el lema de l’entitat: “Llengua, cultura i llibertat”.

Cartell_capvespres_oberts