Pel futur del català i de l’escola catalana, independència!

Publicat el 20 de desembre 2021

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van organitzar el matí de dissabte 18 de desembre un acte polític, previ a la sortida d’una de les columnes de la mobilització de Som Escola. Ambdues entitats van creure que era molt convenient i necessari reivindicar la llengua catalana des d’una perspectiva independentista.

L’acte va tenir lloc al passeig de Sant Joan/València. I va comptar amb la participació, a més de les dues entitats convocants, de diferents entitats i plataformes com USTEC-STEs, la Intersindical-CSC, el SEPC, la FNEC i Enllaçats per la Llengua.

En la seva intervenció, el president de la CAL, Jaume Marfany, va dir: “Nosaltres som avui aquí per ser fidels al nostre lema: llengua, cultura i llibertat! […]  Som aquí per plantar cara al nacionalisme espanyol, per plantar cara als repressors, per plantar cara als que voldrien que no existíssim. Som aquí per plantar cara al franquisme, als franquistes “reciclats” i al neofranquisme´. Som aquí per plantar cara al feixisme i al neofeixisme. Som aquí per plantar cara a la “quinta columna” inserida als nostres països. I som aquí per dir-los ben alt i ben clar que no podran amb nosaltres, que no han pogut mai, ni amb els militars ni amb la força de les armes i que tampoc no podran amb jutges, lleis i sentències.”

Jaume Marfany, president de la CAL en el seu parlament de l'acte polític
Jaume Marfany, president de la CAL en el seu parlament de l’acte polític

 

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie va manifestar: “Deixem de dir que dins l’Estat espanyol podem blindar la immersió, el català a l’audiovisual, les inversions en infraestructures o qualsevol altra cosa sobre la qual legislem al Parlament, o negociem amb el govern de l’Estat”. En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea ha estat molt contundent: “No podem blindar res, només un Estat català ens blindarà. És la independència la que ens garantirà el futur del català i de l’escola catalana“.

Després de les intervencions, els milers de persones congregades a passeig de Sant Joan/València van marxar darrera la pancarta “Pel futur del català i de l’escola catalana, independència!“ i es van afegir a la manifestació de Som Escola.

Ara i sempre, l'escola en catala!
Ara i sempre, l’escola en catala!