Participem a la II Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana

Publicat el 23 de juliol 2015

El dimecres 22 de juliol l’Auditori del Palau de la Generalitat va acollir la II Trobada d’entitats de foment de la llengua catalana. Aquesta jornada tenia per objectiu reconèixer el compromís del món associatiu amb el foment del català.

L’acte va ser presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i va comptar amb la participació de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa. En aquesta trobada van intervenir diverses entitats representatives de tots els territoris de parla catalana. Jordi Esteban, director dels projectes Xerrem i Junts, va ser l’encarregat de fer de portaveu de la CAL.

Esteban va remarcar que la CAL “posa l’èmfasi en la convicció que la pràctica de la conversa en català és el plançó indispensable perquè creixi en cada ciutadà la realitat viva de la nostra llengua. La realitat sociolingüística actual —va afegir— ens mostra com en són, de necessàries, iniciatives que s’afegeixin a l’esforç formatiu d’organismes dedicats a l’ensenyament de la llengua”.

Accedeix al discurs pronunciat per Jordi Esteban

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura impulsa des de l’any 2002 el Cens d’entitats de foment de la llengua catalana, que agrupa fundacions i associacions que duen a terme activitats per fomentar la llengua catalana dins el seu àmbit d’actuació. La CAL forma part del Cens des de l’any 2002. L’any 2014 es va fer la I Trobada d’entitats, que va servir perquè les integrants poguessin compartir experiències.

Vés al recull d’imatges d’aquest acte

Vídeo de presentació del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana

Consulta la llista d’entitats que formen part del Cens d’entitats de foment de la llengua catalana