Sabadell

Encara que el Correllengua ha estat portat a Sabadell des de fa més de 13 anys gràcies a la feina del Casal Independentista i Popular de Sabadell “Can Capablanca”, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana no neix, com a nucli formal a Sabadell, fins l’any 2004, encara que el Correllengua 2003 ja fou un acte potent, obert i participatiu, doncs la relació amb les altres entitats sabadellenques en pro de la llengua i la cultura catalana foren d’allò més enriquidores.
La presentació del nucli formal es produeix el maig i, en un Casal Pere Quart ple a vessar, l’actor Joel Joan i la Montse Pérez, antiga membre de la CAL de Terrassa, varen presentar la CAL Sabadell.
A partir d’aquí, la nostra entitat ha volgut donar a conèixer la realitat sociolingüística del país, abraçar tota la ciutat de Sabadell i intentar donar-li a la llengua catalana allò que realment es mereix. La CAL sorgeix d’una necessitat, la de vehicular les inquietuds d’una sèrie de gent que veu en aquesta entitat els objectius que han d’assolir els Països Catalans:
– Presentar la llengua catalana com una llengua integradora, moderna, desacomplexada que esdevingui la llengua d’integració i cohesió social.
– Garantir un futur digne per a la nostra llengua incidint en les polítiques lingüístiques de la ciutat.
– Reclamar el reconeixement de la unitat i l’oficialitat de la llengua catalana en tot el seu territori, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó.
Així doncs, vinculats amb l’Esquerra independentista de la ciutat de Sabadell i amb el suport recíproc de ciutadans i ciutadanes de la població, la CAL ha anat prenent força a la nostra ciutat, però encara li queda molt camí per fer i necessitem l’ajuda de tots i totes, així que us animem a participar i a aportar el vostre granet de sorra, sigui col·laborant-hi o fent-vos socis de la CAL.
Contacte: salut@tallers.cat

Can Capablanca, Carrer Comte Jofre, Sabadell