L’IEC busca persones voluntàries per millorar la qualitat dels articles científics de la Viquipèdia en català

Publicat el 11 de juliol 2017

La Viquipèdia és la primera font d’informació a què accedeix la majoria dels estudiants per a ampliar o aprofundir la matèria donada a classe. Per això, l’Institut d’Estudis Catalans vol millorar la qualitat de la informació en les pàgines de la Viquipèdia en català relacionades amb la ciència i la tecnologia perquè la informació sigui correcta i completa, ja que a vegades els estudiants van directament a les entrades en anglès o castellà pensant que la informació en català no serà suficient.

Actualment, el projecte se centra en les pàgines amb informació relacionada amb el Batxillerat tecnològic amb l’objectiu d’anar expandint els temes a mesura que es vagi avançant. En total, hi ha 150 pàgines d’articles relacionats amb el temari d’aquest Batxillerat amb una breu explicació de què s’hauria d’ampliar o millorar de cara als estudiants.

L’objectiu és ampliar el nombre de pàgines a millorar, així com el nombre de voluntaris que les millorin. També es vol intentar involucrar a les escoles perquè siguin els alumnes mateixos que demostrin el coneixement del tema millorant el contingut.

En un futur també es vol treballar les pàgines de nivell Universitari i ESO i organitzar jornades en què s’agrupin voluntaris per a millorar les entrades en grup.

Les persones interessades a participar en el projecte, cal que es posin en contacte amb l’equip de l’IEC a través del correu electrònic iecviquipedia@gmail.com.