L’associació ACATHI premia dues voluntàries del projecte xerrem junts

Publicat el 03 d'octubre 2016

El passat dissabte 1 d’octubre dues voluntàries del projecte xerrem junts han rebut el premi d’atenció a la diversitat de l’Associació Cata20161001_premis-acathilana per la Integració d’Homosexuals, Bisexuals i Transexuals Immigrants (ACATHI), que tenen per objectiu donar a conèixer a la societat la realitat de les persones del col·lectiu LGTBI en situació d’immigració, guiant-se amb els principis democràtics i d’igualtats dels drets per a tots i totes, sense discriminació per raons d’origen, categoria social, religió, gènere o orientació sexual.

El premi està destinat a aquells serveis, entitats i persones que destaquen per incorporar elements, metodologies i iniciatives de foment a la diversitat; a qui fa de la diversitat un eix de les seves accions o projectes, i la viu com una oportunitat i potencialitat i no com a conflicte.

La Imma Soldevila i la Montse Comas, voluntàries durant dos anys dels xerrem junts duts a terme en col·laboració amb ACATHI, han sigut premiades a la categoria de persones. Amb l’objectiu d’acompanyar persones LGTBI i d’altres a treure’s la vergonya de parlar català han demostrat que qualsevol projecte o acció pot contemplar la diversitat i fer-la enriquidora.

Des d’ACATHI, fan la següent valoració de la tasca feta des de 2014 a 2016, de les dues voluntàries:

“Durant aquest període les voluntàries han mostrat una disponibilitat total per a compartir les realitats de les persones al grup, adaptar el seu estil comunicatiu, motivar des de obrir diàlegs significatius per a les participants, etc.

Tot i que el seu objectiu era la parla del català, mai es van oblidar de les realitats/identitats diverses de cadascuna de les persones que participaven.

Més enllà de dinamitzar les sessions, van assistir a trobades de Nadal, van compartir amb nosaltres projectes personals i la seva història de vida i les van posar a l’abast de l’associació i les persones.”