La celebració del 20è aniversari de la CAL reuneix més de 250 persones a l’Ateneu Barcelonès

Publicat el 07 de maig 2016

Més de 250 persones van participar en la celebració del 20è aniversari de la CAL. L’esdeveniment va tenir lloc divendres 6 de maig a l’Ateneu Barcelonès i va ser conduït per l’escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra.

El parlament central va anar a càrrec de Vicenç Villatoro, director del CCCB, que va pronunciar la ponència “La llengua sí que importa”. Villatoro va posar de manifest que en qualsevol debat sobre el futur del país «la qüestió lingüística no es pot deixar de banda». Va remarcar que «la llengua ha de formar part no només de l’agenda del procés cap a una República Catalana, sinó també de l’agenda del dia a dia». «Amb la llengua ens juguem la nació, i també la cohesió social» va sentenciar.

Tot seguit, Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va anunciar el veredicte del Concurs de microrelats convocat amb motiu de l’aniversari. Els guanyadors de la categoria oberta van ser Marina Uroz (1r premi), Xavier Silvestre (2n premi) i Arnau Mayans (3r Premi), i també es va concedir un accèssit a Salut Vila. Pel que fa a la categoria Xerrem, les guanyadores van ser Eliadys Sayalero (1r premi), Sandra Isabel Filippella (2n premi) i Joana Sàndez (3r premi). També va haver-hi un accèssit per a Mari Ángeles Martínez.

L’acte també va comptar amb la participació de la il·lustradora Roser Capdevila, que va presentar el disseny creat pel seu estudi per commemorar els 20 anys del Correllengua.

La celebració va finalitzar amb la intervenció de Marta Xirinachs, subdirectora general de Política Lingüística, i l’actuació del grup Magnus Luna, que va oferir un recital de poemes musicats de Joan Vinyoli.

A través d’aquest acte, la CAL ha volgut reconèixer la tasca dels milers de persones i entitats que han promogut la llengua de forma voluntària a través de l’entitat al llarg d’aquests 20 anys, una tasca que ha estat distingida recentment amb la Creu de Sant Jordi.

A continuació podeu veure els moments més representatius de la vetllada:

Foto 1

Foto 2

Foto 3

20160506 20 anys CAL 060

Foto 4

Foto 7

Foto 5

20160506 20 anys CAL 011

20160506 20 anys CAL 009

Foto 9

Vegeu el resum de l’acte, en 20 tuits.

A continuació podeu veure el resum de l’acte: