La CAL s’adhereix a la Taula per la Democràcia

Publicat el 09 d'octubre 2017

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) se suma a les entitats de la societat civil que constitueixen la Taula per la Democràcia.

La plataforma es va constituir el passat 27 de setembre al Museu d’Història de Catalunya. Els principals punts que recull el manifest de la Taula són:

– Donar una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia.

– Manifestar preocupació per la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part del Govern i els organismes de l’Estat.

– Fer una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.

– Es considera que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva, i, per això, s’insta les institucions europees i internacionals a vetllar perquè així sigui.

– Constituir en un espai plural i unitari per defensar les institucions de Catalunya i els drets i llibertats fonamentals dels ciutadans i ciutadanes, i reivindicar el dret a decidir el futur polític del poble de Catalunya.

– Respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals. No descartar cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.

Els impulsors de la iniciativa cívica són els sindicats Comissions Obreres i UGT, l’ANC i Òmnium Cultural, l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc), la Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya (Fapac), la Federació d’Organitzacions per la Justícia Global, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i la Unió de Pagesos, entre d’altres.