La CAL lliura els guardons del Concurs de microrelats 2019

Publicat el 06 de juny 2019

El tradicional Concurs de microrelats que cada any organitza la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) ja té guanyadors. En el certamen literari d’enguany, que arribava a la quarta edició, els premiats van rebre els guardons durant el SOPA(R) de Lletres que la CAL va celebrar el passat divendres, dia 31, a l’Ateneu Popular de Nou Barris.

El Concurs de microrelats, que compta amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va distingir aquells relats que, segons el jurat, van saber reflexionar millor entorn el lema “Al carrer, el català llengua comuna”.

2

En la Categoria oberta, el primer premi va recaure en l’obra Val el preu d’una taronja, de Pere Puig Mir, el segon en l’escrit Gira que gira, de Xavier Silvestre i Castejón i el tercer va ser per Perdut, de Sandra Freijomil Tramunt.

3

Pel que fa a la Categoria Xerrem, el primer premi se’l va endur el relat oral Voler escoltar català al carrer, de Marta Beatriz Rio Serra (Casal de Gent Gran Turó de la Peira – Nou Barris, de Barcelona), el segon Una petita experiència a Catalunya, de Nana Tsaava (Escola Mestre Morera, de Barcelona), mentre que el tercer va anar a parar a L’empenta que em faltava, de Purificación Egea (Casal Cívic Estació de Magòria, de Barcelona).

Amb 110 participants, el Concurs de microrelats s’ha consolidat com una de les iniciatives més participatives en aquest àmbit que tenen lloc arreu del país.