La CAL homenatja a Pompeu Fabra en el 150è aniversari del seu naixement

Publicat el 18 de juny 2018

Dimecres passat va tenir lloc a la seu nacional de la CAL la conferència ‘La llengua, pràctica i passió. Record de Pompeu Fabra’ a càrrec d’Oriol Izquierdo, escriptor, gestor cultural i professor de la Universitat Ramon Llull.

Izquierdo va parlar de la vida i obra de Pompeu Fabra a través d’una sèrie de poemes que han homenatjat al filòleg, principal artífex de la codificació moderna del català. Per exemple, poetes com Pere Quart, J.V. Foix o Salvador Espriu van participar en l’Antologia d’Homenatge a Pompeu Fabra, un recull de poesies que pretenia reivindicar la seva obra.

Enguany és el 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i aquesta activitat ens ha permès conèixer millor la seva vida i obra. La conferència s’emmarca dins dels Capvespres Oberts, el cicle d’activitats obertes a tothom que es realitza a la sala d’actes de la seu de la CAL Nacional. Aquesta iniciativa vol crear trobades de debat i reflexió entre socis, veïns i tota la ciutadania en general. Les propostes es programen una vegada al mes i són diverses, sempre relacionades amb el lema “Llengua, cultura i llibertat”.

Feu clic aquí per escoltar la conferència completa

IMAG0226

IMAG0228

IMAG0229