La CAL, guardonada amb la Creu de Sant Jordi

Publicat el 12 d'abril 2016

El Govern ha acordat concedir la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats que s’han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural. La CAL ha estat una de les entitats guardonades «pel seu treball continuat, al llarg de vint anys, a favor del català, amb el suport a polítiques que incrementin el seu ús social, n’afavoreixin la plena normalització i reclamin el reconeixement de la unitat de la llengua a tots els territoris on es parla. […] Les seves campanyes i els seus projectes fan que la llengua catalana i la cultura en què s’expressa siguin socialment més integradores».

El guardó s’entregarà en un acte institucional el proper 26 d’abril. Des de la CAL expressem la nostra immensa satisfacció per aquesta distinció que arriba coincidint amb els 20 anys de recorregut de l’entitat. Aquest guardó és tot un reconeixement als col·lectius i persones que han contribuït al llarg d’aquests anys a promoure l’ús social del català a través de la CAL.

La Creu de Sant Jordi és una distinció creada per la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de «distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural». És una de les distincions més prestigioses que es concedeixen a Catalunya, juntament amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i del Premi Internacional Catalunya.

Vegeu la llista de personalitats i entitats guardonades.

Aquí teniu un recull d’aparicions als mitjans:

La CAL, guardonada amb la Creu de Sant JordiRacó Català (13/4/2016)
Metges, alpinistes, cuineres, economistes i empresàries: el Govern atorga la creu de Sant Jordi a 27 personalitats
Ara (12/4/2016)
Totes les Creus de Sant Jordi 2016Nació Digital (12/4/2016)
Bonaventura Clotet, Sol Daurella, Ada Parellada i 24 personalitats més, premiades amb la Creu de Sant JordiVilaweb (12/4/2016)
Creu de Sant Jordi per Bonaventura Clotet, Sol Daurella, Ada Parellada i La Marató de TV3 – Catalunya Press (12/4/2016)
La Marató de TV3, la CAL, Bonaventura Clotet i l’Institut Ramon Muntaner de Figueres reben la Creu de Sant Jordi – Lliure i Millor (12/4/2016)
La CAL, guardonada amb la Creu de Sant Jordi – Llibertat.cat (12/4/2016)