La CAL celebra el 10è aniversari del projecte xerrem junts

Publicat el 20 de març 2018

Dissabte passat va tenir lloc a la Sala Cotxeres del Palau Robert la jornada “xerrem junts pel foment de l’ús del català” amb motiu dels deu anys d’aquesta iniciativa social de foment de la llengua catalana.

A l’acte, van assistir-hi més de cent vint persones entre voluntaris, xerraires, agents promotors, experts en la llengua catalana, representants de l’Administració pública i part de la societat civil interessada en el projecte.

L’esdeveniment va començar amb els discursos d’en Pep Ribas, president de la CAL, i d’Oriol Amorós, secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

Seguidament, es va explicar el funcionament del projecte i Jordi Esteban, director del “xerrem junts”, Carme Junyent, professora titular de lingüística de la UB, Montserrat Solé, cap de l’àrea de Programes i Territori de la SIMC, i Isidor Marí, expresident de la secció de filologia de l’IEC, van parlar sobre llengua, cohesió i país.

En la segona part de l’esdeveniment, van prendre la paraula els autèntics protagonistes del “xerrem junts”, els xerraires, els promotors i els guies, que van explicar les seves experiències.

En un tercer bloc de la jornada, i per tal de complementar la informació, l’equip gestor del “xerrem junts” va explicar altres aspectes del projecte com els nexes amb l’educació formal, les oportunitats sociolaborals que es poden crear o la importància de les entitats culturals que hi col·laboren.

La presentació en societat del “xerrem junts” va ser un èxit de convocatòria i les mostres de suport dels assistents, així com l’entusiasme dels participants a l’hora de realitzar comentaris o suggeriments, ens animen a continuar treballant per a la cohesió social i el foment del català.

Les paraules d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, van cloure la jornada.

Podeu consultar i descarregar-vos les fotografies de la jornada a la galeria que hem realitzat a la web de la CAL o a la nostra pàgina de Facebook. A continuació podeu veure una selecció de les fotografies:

3V7A56513V7A5654 3V7A56913V7A5608 3V7A55883V7A5784