La CAL arrenca el tercer bloc del projecte Garbells de llengua al districte de Sants

Publicat el 18 de desembre 2019

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) va presentar el projecte Garbells de llengua a principis de 2019 i ha anat desenvolupant-lo al llarg de l’any amb molt bona acollida.

Garbells de llengua és una proposta de la CAL que pretén fer prendre consciència lingüística dels catalanoparlants pel que fa a l’oralitat, amb un grau prou elevat d’atenció i una decidida voluntat de canvi respecte de la correcció de la parla, maneres de pronunciar, lèxic i estructures sintàctiques genuïnament catalanes. La iniciativa té una destinació general i pot ser especialment idònia per a qui acompleixi funcions d’atenció directa a persones: metges, professors, comerciants, conserges, periodistes, dinamitzadors, etc.

El projecte va presentar-se públicament a principis de 2019 i seu desplegament s’ha dut a terme de forma gradual durant tot l’any, portant la iniciativa a diversos districtes de Barcelona. El districte de Sants és sempre allà on primer s’inicien els grups pel fet de ser on físicament s’hi ubica la CAL. Així, el grup de Sants va començar el primer bloc del projecte el febrer de 2019 i va continuar amb la segona part a l’octubre. Els districtes de Gràcia i Horta-Guinardó van començar els seus respectius primers blocs el novembre de 2019 i està previst que els treballin fins a finals de gener de 2020.

El proper 27 de gener de 2020, el grup de Sants iniciarà el tercer bloc del projecte tots els dilluns, entre 19 i 20.30 h, a la seu de la CAL (Carrer Olzinelles 118). Totes aquelles persones interessades en participar-hi poden contactar amb garbells@cal.cat.

El director de la projecte és el Jordi Esteban i la coordinadora la Violant Martí.