Ja sabem els relats premiats de la Categoria Oberta del Concurs de Micorelats 2020 de la CAL

Publicat el 18 de juny 2020

Com cada any la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, organitza el tradicional Concurs de Microrelats. Aquest certamen literari vol contribuir al foment de l’ús de la llengua catalana a través de l’elaboració de relats breus que promoguin una reflexió al voltant d’alguns dels motius del lema de la CAL: Llengua, Cultura i Llibertat. S’hi pot participar mitjançant la Categoria Oberta o la Categoria Xerrem.

En aquesta cinquena edició, a causa de l’estat d’alarma provocat per la Covid-19, l’organització ha acordat ampliar el termini de presentació de relats de la Categoria Xerrem fins a la quarta setmana posterior a la represa de les activitats dels grups Xerrem del curs vinent, sempre que el venciment del termini es produeixi dins de l’any 2020.

Pel que fa a la Categoria Oberta, la CAL celebra la bona acollida que ha tingut aquesta modalitat, que ha tancat amb un total de 53 relats participants.

Aquest 17 de juny el jurat del Concurs de Microrelats s’ha reunit per decidir les obres finalistes i les persones premiades de la Categoria Oberta. El veredicte del jurat ha distingit tres relats que destaquen per la seva originalitat a l’hora de reflexionar sobre el lema “Cultura, una porta a la llibertat” i per les habilitats lingüístiques i la qualitat literària.

El primer premi, que consisteix en una inscripció gratuïta a un curs de 20 hores de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, és per al relat La Mort de Quimet, de Roser-Agnès Navarro Llopis.

El segon premi és per a l’escrit El retorn de l’heroi, de Ramón González Reverter, i el tercer per a Me ne vidn cewsel sawznek, de Josep Oller Recasens. Als autors d’aquests altres dos relats guanyadors se’ls premiarà amb un lot de llibres.

Podeu llegir els tres relats guanyadors clicant aquí.