Ja pots veure el documental “Lola Anglada: art, resistència i compromís”

Publicat el 08 de gener 2018

Recentment hem alliberat a la xarxa l’audiovisual “Lola Anglada: art, resistència i compromís” sobre la vida i l’obra de la primera il·lustradora professional catalana i a qui la CAL va dedicar el Correllengua 2017 coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement.

A través d’aquest documental, la CAL ha volgut contribuir a promoure la figura de la il·lustradora, així com posar en relleu la seva vàlua com a una de les artistes catalanes més rellevants del segle XX.

El treball compta amb les intervencions de persones que van conèixer personalment Lola Anglada i també de dues expertes en la seva vida i obra. Es tracta de Núria Rius Vernet i Teresa Sanz Coll, autores del recull de memòries de l’artista, Josep Maria Cadena, periodista i crític d’art, Francesc Granell, catedràtic d’Economia Aplicada i autor de la primera biografia de Lola Anglada, Concepció Carreras, bibliotecària i documentalista de la biblioteca de Lola Anglada, i Carme Cussó, veïna de Tiana i amiga de la família Anglada-Sarriera.

El document presenta una Lola Anglada forta, amb unes conviccions molt aferrades que no va abandonar mai malgrat les circumstàncies que l’envoltaven i un amor permanent cap a Catalunya. Al llarg de les aportacions dels participants, el reportatge repassa la infantesa, l’etapa formativa, la consolidació artística, la maduresa, els darrers anys de vida i el llegat d’Anglada. Tot plegat, a través del context històric en què va viure: l’inici del segle XX, els anys 20 a París, la República, la guerra i la postguerra, el franquisme i la Transició.

Podeu veure el documental al canal de Youtube de la CAL:

En cas que algun organisme o institució vulgui disposar d’una còpia en DVD d’aquest audiovisual, pot fer la petició sense cap compromís a través del correu cal@cal.cat o el telèfon 934159002.