Homenatge a Manuel de Pedrolo a la nova activitat dels Capvespres Oberts

Publicat el 11 d'abril 2018
.

Aquest dimarts 10 d’abril ha tingut lloc a la Seu Nacional de la CAL la presentació del llibre ‘Manuel de Pedrolo. La llibertat insubornable‘ a càrrec de la seva autora, Bel Zaballa. L’activitat s’emmarca dins dels Capvespres Oberts, el cicle d’activitats obertes a tothom que pretén crear trobades de debat i reflexió entre socis, veïns i tota la ciutadania en general.

Zaballa va explicar l’origen del llibre i va desvelar alguns detalls de la vida i obra de Manuel de Pedrolo. A la guerra, explicava l’autora, li neix la consciència nacional i de classe, i també la seva vocació d’escriptor. Socialista i de família aristocràtica, Pedrolo va aplicar la llibertat a la seva pròpia literatura, ja que segons comentava l’autora del llibre, a cada obra experimentava i utilitzava una tècnica diferent.

Enguany se celebra el centenari del naixement de Pedrolo i des de la CAL vam programar dues xerrades per commemorar-ho. A més de la nova activitat dels Capvespres Oberts, a l’Hospitalet van poder gaudir d’un col·loqui amb Sebastià Bennassar, autor del llibre “Manuel de Pedrolo, manual de supervivència.”

IMG-20180410-WA0008