Fem 20 anys!

Publicat el 12 de gener 2016

Aquest 2016 la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) celebrem 20 anys d’existència. Durant aquestes dues dècades, hem treballat per enfortir la nostra personalitat com a poble i perquè la llengua sigui l’element bàsic de cohesió social, obri el camí cap a la recuperació de la nostra identitat col·lectiva i consolidi la nostra voluntat d’esdevenir un poble amb capacitat de decidir lliurement el nostre futur. I ho hem fet a partir de la construcció d’una xarxa a tot el territori de parla catalana, aplegant persones i col·lectius que vetllen perquè la llengua catalana assoleixi la plena normalitat política i social i, al mateix temps, creixi l’estima entre tots els catalans —tant d’origen com d’adopció— perquè la nostra llengua sigui reconeguda i valorada en igualtat amb les altres expressions identitàries presents en l’Europa del segle XXI.

Encetem un any ben especial i volem compartir l’efemèride amb tots vosaltres. Per això, totes les activitats que normalment realitzem tindran present aquesta celebració i inclouran algunes sorpreses que poc a poc anirem anunciant. A més, el proper mes d’abril farem un acte de celebració en què esperem aplegar i retre tribut a totes les persones i organitzacions que ens han acompanyat al llarg d’aquest temps. Finalment, hem elaborat uns materials que repassen la tasca de promoció i defensa de la llengua desenvolupada durant aquestes dues dècades. Properament us donarem més detalls de tot plegat.

La CAL no té sentit sense la valuosa contribució de totes les persones i col·lectius que han treballat desinteressadament per fer més viva la flama de la llengua al nostre país. Sense elles, la nostra tasca no seria possible. Amics, voluntaris, socis, col·laboradors, gràcies!