Èxit d’assistència a la nova activitat dels Capvespres Oberts

Publicat el 15 de febrer 2018
.

El passat dimecres 14 de juny va tenir lloc a la seu de la CAL Nacional una nova activitat dels Capvespres Oberts. Vam projectar el documental Entre Pàndols i Cavalls i vam parlar de fosses comunes i memòria històrica amb Roger Herèdia Jornet. L’acte va ser un èxit de convocatòria i hi van assistir prop de 30 persones.

Roger Herèdia, membre de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra, és impulsor d’un banc d’ADN per recollir mostres amb l’objectiu d’identificar i relacionar els desapareguts amb els seus familiars per poder donar-los sepultura. Ahir presentava el documental i explicava els objectius i la cronologia del projecte que impulsa des del 2011.

Crític amb el govern espanyol per la manca de reacció davant el problema de les fosses comunes, Herèdia va assegurar que, després de tants anys, l’única manera d’identificar els cossos és amb l’ADN. També va reclamar la necessitat d’implicar entitats i societat civil per tal de bastir un projecte transversal que no només depengui de les institucions.

A més, va voler recordar que el delicte d’enaltiment al feixisme no està recollit al Codi Penal, fet que seria impensable que succeís a Alemanya, a qui va posar d’exemple de superació del seu passat. Finalment, Herèdia va voler demanar un aplaudiment en honor als presos polítics, que ja fa més de 100 dies que són a la presó.

Presentació del documental Entre Pàndols i Cavalls