Acte per celebrar el Dia Internacional de la Llengua Materna

25 febrer 2017 de 11:00 a 13:30
Cotxeres de Sants (Carrer de Sants, 79)

Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna la Taula Intercultural del Secretariat i Cotxeres-Casinet organitza un acte de commemoració a les Cotxeres de Sants.

Programa

11.00 hores: Benvinguda i presentació. Lluïsa Erill, Presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

11.10 hores: Sessió de lectures de fragments de texts entorn els drets humans en diferents llengües (araucà, quítxua, amazic, àrab, etc.).

11.45 hores: Taula rodona. Les llengües a Catalunya. En garantirem el futur? És bo mantenir la llengua materna? Per què? Què es fa per mantenir-la? Com veieu el futur de la diversitat lingüística a Catalunya?

*Abdellah Nait Lhou, membre de la Casa Amaziga de Catalunya i de l’Associació Catalanoamaziga Anaruz N Afrika.
*Nanda Botinas, directora de l’Escola Maiol.
*Mònica Pereña, subdirectora general de Llengua i Plurilingüisme del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i presidenta de Linguapax.

12.45 hores: Actuació musical, amb l’Associació d’Ucraïnesos a Catalunya Txervona Kalyna.

13 hores: Cloenda amb tast de te, amb Amazan. Promoció Sociocultural i Desenvolupament.

21 de febrer, Dia Internacional de la Llengua Materna

L’any 1999 la UNESCO va declarar el 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna, en reconeixement dels estudiants i activistes del Moviment per la Llengua Bengalí morts en un tiroteig pels militars i la policia a la Universitat de Dhaka aquest mateix dia del 1952. Aquest moviment reivindicava l’ús del bengalí a l’actual Bangladesh, enfront de la imposició de l’urdú.

Cartell_Dia_de_la_llengua_materna_2017