Correllengua a Sitges – Suspès

15 octubre 2019, 23:59
26 octubre 2019, 23:59

A causa de la situació social i política del país hem pres la decisió de suspendre el Correllengua previst pel proper dissabte 26 d’octubre.

El passat dilluns es va donar a conèixer una sentència condemnatòria totalment venjativa als líders independentistes que van convocar un referèndum d’autodeterminació. En els últims 5 dies hem experimentat un rebuig a aquesta situació de forma massiva i no-violenta per part del poble català i molts d’altres arreu de l’estat. Des de l’Ateneu també ens hem sumat a les protestes, com a l’aturada de l’Aeroport del Prat o a la Vaga General del passat divendres 18 d’octubre.

També hem observat i viscut una gravíssima violència policial, noves empresonades polítiques i accions completament demofòbiques per part dels components de l’estat. Veient la situació, des de l’Ateneu Popular de Sitges volem expressar el nostre profund malestar amb la situació. Reclamem una amnistia generalitzada, la fi de la violència generada pels cossos de seguretat i la seva retirada de Catalunya, la dimissió del conseller d’interior de la Generalitat i el lliure exercici del dret a l’autodeterminació.

Les causes de la suspensió del Correllengua, més enllà de la possibilitat que el mateix dia es desenvolupi una gran acció unitària en rebuig de la sentència i les preses polítiques, respon a la impossibilitat de compaginar l’organització de totes les activitats amb una activa defensa dels nostres drets als carrers. Així doncs, s’intentarà més endavant desenvolupar alguns dels actes que estaven previstos i potser donar forma a altres actes diferents. Pel moment, però, el nostre lloc ha d’estar als carrers, manifestacions i al costat de les que lluiten. Lamentem que una de les nostres activitats principals de l’any hagi de ser suspesa per aquesta situació, però recordem, com sempre hem dit: Llengua, Lluita i Llibertat!

Ens veiem als carrers! I sobretot, cuidem-nos!

SUSPÈS