Correllengua a Castelló

27 setembre 2019 de 23:59 a 23:59

Correllengua2019-CASTELLO-23113901

Un any més, i ja en van 27, la Flama del Correllengua comença el seu recorregut per les escoles i les poblacions de les comarques de Castelló, reivindicant la normalització del valencià tant en l’àmbit escolar com en el de la vida pública i ciutadana. Les primeres poblacions que visitarà seran Albocàsser i Vilafranca, on el dimecres 25 recorrerà les seues escoles i instituts. Els dies 26 i 27 passarà per les escoles de Castelló, el dijous una primera columna anirà al Soler i Godes, Sant Agustí, Gaetà Huguet, Jaume I i Vicent Marçà, mentre que una segona columna ho farà a Exèrcit, Gregal, Isidor Andrés, Joan Ripollés, Lope de Vega i Grans i Menuts. El divendres 27 serà el torn, per una banda, del Lluís Revest, Sanchis Yago, Bisbe Climent, Herrero, Censal i Carles Salvador, i per l’altra de Pintor Castell, Bernat Artola, Isabel Ferrer, El Pinar, Elcano i la Marina.

Per la vesprada del dia 27, la cercavila acompanyant la Flama del Correllegnua eixirà de davant de l’insitut Sos Baynat i recorrerà els carrers Moncofa, Rafalafena, plaça Maria Agustina, Comte Pestagua, plaça Clavé i avinguda del Rei en Jaume, fins arribar al davant de l’estàtua del rei, on els grups participants faran les ofrenes i serà llegit el Manifest per l’encara delegat d’Acció Cultural, Antoni Royo, que abandona aquest mes el càrrec per jubilació. En l’acte està prevista la participació de diferents grups i entitats, com ara la colla de dimonis Botafocs, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, el Centre Excursionista, el SEPC, el Camí País Valencià, El Pont Cooperativa de Lletres, l’AMPA del col.legi Lluís Revest, l’AMPA del col·legi Censal, l’escola la Lluna, CCOO, STEPV-Intersindical, els grups municipals del PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EUPV, ERPV, ADONA’T, la colla El Pixaví i el col.lectiu LGTBI.

La propera setmana el Correllengua continuarà el seu recorregut per diferents poblacions de la Plana Baixa i l’Alcalatén.

Font: https://castello.vilaweb.cat/noticies/el-dia-27-el-correllengua-2019-recorrera-els-carrers-de-castello/