Estrenem nou material: Junts en entorns educatius

Publicat el 10 de novembre 2015

Després de converses amb agents implicats a la comunitat educativa abans i després de veure néixer varis grups Junts a les escoles, la CAL ha posat a l’abast un material específic per a treballar el català des de les necessitats de les persones que l’aprenen. És per això que s’ha elaborat un material específic de Junts en entorns educatius que inclou una unitat que treballa conceptes quotidians de l’escola i de l’entorn educatiu de fills i filles, des dels noms de les assignatures, fins al calendari escolar, passant per l’organigrama dels agents implicats amb l’educació o esdeveniments i actes escolars quotidians.

També s’ha elaborat una guia on es recullen accions propositives per tal de garantir una eficàcia dels grups on, a més d’incloure els continguts concrets que es treballen a la unitat i les seves justificacions, s’hi recullen també facilitadors per a la participació de les famílies i propostes de vinculació del grup amb l’escola, a més d’un recull de bones pràctiques dels grups que tenen per casa l’escola.

L’objectiu de l’elaboració del projecte i d’aquest material en concret parteix de la idea de treballar la llengua des de la persona i no des de la matèria. Així, parlant de les temàtiques que interessen des del diàleg i la comunicació, es permet aprendre a parlar català tot resolent necessitats comunicatives de les persones que s’inicien i es mouen en un nou món per aelles: el sistema educatiu en català.

Estem oberts a recollir propostes de millora, bones pràctiques i tot allò que, des de l’experiència quotidiana de persones implicades amb l’educació, es pugui aportar per fer del material una eina més efectiva i pràctica.

Si esteu interessats en tenir aquest material podeu contactar amb nosaltres a través del correu xerrem@cal.cat.

20151109_Estrenem material