Els nuclis territorials es mobilitzen per Sant Jordi

Amb motiu de la diada de Sant Jordi, diversos nuclis de la CAL van organitzar un seguit d’activitats de promoció i sensibilització lingüística al territori.

El dijous 16 d’abril, la CAL d’Esplugues de Llobregat va fer una xerrada al voltant del llibre “Ajudeu-me. El crit d’una llengua que col seguir viva”. Aquest llibre relata l’experiència de l’Eliana Oliveira de Freitas, una noia brasilera que l’any 2006 arriba a Catalunya i intenta aprendre català i conèixer la societat catalana enmig d’un context de subordinació sociolingüística i deslleialtat lingüística. En l’acte hi van assistir una seixantena de persones, moltes de les quals eren integrants del grup Xerrem d’Esplugues.

Per una altra banda, el nucli de la CAL d’Olesa de Montserrat va decidir organitzar un concurs literari, en el qual s’hi podien presentar obres poètiques i narratives. En aquesta activitat hi van participar un total de 14 autors, i la vigília de Sant Jordi va ser el dia escollit per anunciar les obres guanyadores i fer l’entrega de premis. Aquesta va ser la primera de diverses activitats que el nucli olesà ha previst organitzar enguany amb motiu del seu 15è aniversari.

La CAL de Figueres també va participar activament d’aquesta diada, amb una parada informativa en la qual s’hi podien adquirir, a més de llibres i roses, diversos productes de marxandatge i material informatiu de la CAL. Van ser molts els figuerencs que, durant la jornada, van apropar-se a l’estand i van poder conèixer de primera mà l’activitat que la CAL desenvolupa al municipi i arreu del país.

Els actes de celebració de Sant Jordi culminaran el dissabte 25 d’abril amb un esdeveniment de reivindicació lingüística i cultural organitzat per la CAL Nacional: el SOPA(R) de lletres. Es tracta d’una vetllada festiva que girarà al voltant de la llengua, la literatura i la glosa. Aquest acte se celebrarà al Casinet d’Hostafrancs, al barri de Sants de Barcelona, i comptarà amb la participació d’unes 150 persones.

CAL_Esplugues8

 

CAL_Esplugues9

Concurs_literari2

Sant_Jordi1