El Xerrem Junts es llança als carrers! Dos grups de conversa visiten el MNAC

Publicat el 03 de març 2023

Divendres 17 de febrer, els grups del Xerrem Junts vinculats a la parròquia de Sant Joan Evangelista de l’Hospitalet de Llobregat i a la biblioteca Francesc Candel del districte Sants-Montjuïc de Barcelona van sortir dels espais habituals de conversa per conèixer un dels racons culturals de la ciutat, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Els xerraires, acompanyats per l’Agustí Esteller, el seu guia, van anar a visitar el fons d’art romànic del MNAC. La col·lecció agrupa obres dels segles XI-XIII, integrada per un excepcional conjunt de pintures murals i un ric fons de pintura sobre taula, el més nombrós i antic d’Europa. També brilla per l’orfebreria, l’escultura en pedra i en fusta, on destaquen els davallaments i les majestats.

Els xerraires van poder acostar-se a la cultura catalana d’una manera diferent de la que acostumen a acostar-s’hi a les sessions, tot gaudint i aprenent. També, van aprofitar per veure les terrasses del museu.

Des de l’equip coordinador del projecte, esperem que aquestes activitats fora dels espais habituals de conversa puguin continuar esdevenint, alhora que animem als guies d’altres grups a organitzar-ne de noves.