El Xerrem Junts creix a Terrassa

Publicat el 03 d'octubre 2022

El curs 2022-23 comença amb nous grups de conversa arreu del territori català. Aquests pretenen constituir-se com espais segurs i de proximitat on la gent pugui expressar-se en català, sigui quin sigui el seu domini de la llengua. Concretament i per fomentar la creació de nous grups a Terrassa, el passat dijous 29 de setembre es va organitzar una sessió informativa en la que van participar una quinzena de persones que volen impulsar el Xerrem Junts a la ciutat, ja sigui com a promotores o com a guies de conversa.

Durant la trobada, l’equip gestor, persones promotores del projecte i també voluntàries amb experiència com a dinamitzadores van presentar breument la filosofia i metodologia del Xerrem Junts. A la reunió també van participar-hi en Pepe Ruiz, de l’associació terrassenca “Amb Veu Pròpia”, i la Lucinda Morera, del Pla Educatiu d’Entorn, i amb qui s’ha col·laborat estretament per difondre el projecte a la ciutat i acostar-lo tant a centres educatius com a altres entitats.
Després de la presentació es va generar un debat enriquidor amb preguntes i comentaris de les participants. Algunes d’aquestes van assistir a la formació inicial per a nou voluntariat que es va celebrar el dia següent i s’espera assignar-los aviat grups de conversa per dinamitzar per, d’aquesta manera, poder seguir creixent a la ciutat de Terrassa.