El Xerrem Junts aterra a Vic

Publicat el 21 d'octubre 2022

Aquest mes d’octubre s’han engegat tres grups de conversa en català al barri del Remei de Vic, dinamitzats per vuit persones voluntàries. Gairebé quaranta persones, majoritàriament dones marroquines, han assistit a les sessions que s’han dut a terme al local “El Pont”, nou espai de l’Associació de Veïns del Remei.

Durant l’activitat no només es treballarà l’aspecte lingüístic, sinó també el social: les voluntàries ja han previst una visita a la nova biblioteca Pilarín Bayés i una presentació de temes relacionats amb la salut, dirigida per personal del CAP. Així, es vol vincular les usuàries amb el teixit social del barri i les seves entitats.

El nom del local, El Pont, no és casual. El barri del Remei, zona que ha rebut la major part de la població migrada de la capital d’Osona, està separat per un riu del centre històric de la ciutat, una zona tradicionalment molt més benestant. L’espai, doncs, pretén constituir-se com a pont per afavorir el contacte entre els habitants d’aquestes dues zones que rarament conviuen.

Tot i que els tres grups del Xerrem Junts s’acaben d’iniciar, ja estan plens i, fins i tot, hi ha llista d’espera. Per això, si la demanda segueix creixent més endavant potser es contemplarà la possibilitat d’obrir-ne més.