El Xerrem a les biblioteques de Terrassa

Publicat el 18 de març 2015

A Terrassa, gràcies al suport de l’associació Veu Pròpia i la xarxa municipal de biblioteques, el projecte Xerrem fa anys que es consolida en diferents punts de la ciutat, amb molta participació i molt diversa: des de persones terrassenques de fa generacions a persones de diferents procedències que, després d’haver assistit a grups Junts o Xerrem, ara són voluntàries i dinamitzen grups de conversa.

Els xerraires també són ben diversos: des de mares magrebines que s’han conegut a l’escola dels seus fills, persones grans que van immigrar fa molts anys de diferents llocs de la Península, a persones acabades d’arribar que no han trobat entorns on se’ls dirigeixin en català i mostren la voluntat d’aprendre’l. Totes compleixen l’únic requisit per participar-hi: tenir ganes de parlar català en les converses de relació social.

Molts dels llocs de trobada són biblioteques dels diferents districtes, on acullen el projecte amb molta energia i donen resposta a tot el que sigui necessari per al bon funcionament dels grups.

L’informatiu Tarda de Canal Terrassa Vallès del passat dimarts 10 de març va fer ressò del projecte i va visitar un grup Xerrem a la Biblioteca Districte 2 per tal de fer-lo conèixer a la ciutat, ja que és un dels projectes que formen part del Llibre Blanc de la Cultura a Terrassa.

A continuació teniu l’enllaç del reportatge.