El teatre, un altre mitjà per practicar català

Publicat el 02 de març 2017

El grup de conversa “xerrem” del Centre Cívic de Torre-romeu interpreta “XERREM sempre amb humor”, una obra de creació pròpia inspirada en el material didàctic del projecte

En José Hernández viu al barri de Torre-romeu de Sabadell i, tot i que assegura que mai ha tingut problemes per comunicar-se, sempre ha volgut aprendre català per relacionar-se amb els amics. Després de diversos cursos, en José tenia la necessitat de parlar l’idioma en el seu dia a dia per poder assimilar-lo. “Com que al barri la majoria de la població és castellanoparlant no podia practicar català”, explica en José. Per això, es va posar en contacte amb la CAL i va proposar fer un grup “xerrem” a la zona.

Ja fa un any que el grup de conversa en català es va obrir al Centre Cívic de Torre-romeu i hi assisteixen unes 12 persones. Al principi, en José no s’imaginava que de les trobades pogués sorgir un grup de teatre. “Al Joan Salido, el guia del grup, li agrada molt el teatre i, quan ja portàvem uns mesos, ens va proposar fer una obra”, explica en José. A la majoria de membres del grup els hi va semblar una bona idea i van començar a treballar en el projecte. Van crear diversos gags humorístics a partir del material didàctic del programa. Parlen en català sobre temes socials i de la vida quotidiana com poden ser les aparences, l’honradesa i les actituds del dia a dia.

L’obra que porta per títol “Xerrem sempre amb humor” es va estrenar a finals de l’any passat al Centre Cívic de Torre-romeu i va ser tot un èxit. Aquest 2017, s’ha tornat a representar al Centre Cívic del barri de Sant Miquel, a Olot, i aquest cap de setmana, els dies 3 i 4 de març, es tornarà a fer a Sabadell, a l’Espai Àgora del Centre Cívic Sant Oleguer.

“Amb el grup del ‘xerrem’ ens hem fet amics, volem fer coses per passar-nos-ho bé i parlar en català, per això, volem fer més activitats com aquesta”, explica en José. Ara estan preparant un recital de poesia i volen fer la segona part de “Xerrem sempre amb humor”. Qualsevol iniciativa sempre és benvinguda per practicar i aprendre català.

IMG-20170302-WA0002

El membres del grup de teatre del “xerrem” del Centre Cívic de Torre-romeu
i els seus familiars, a Olot, abans de la representació