El SOPA(R) de lletres premiarà els millors microrelats en una vetllada oberta al veïnat de Nou Barris

Publicat el 07 de maig 2019
i .

El divendres 31 de maig, la CAL celebrarà el tradicional SOPA(R) de lletres, una jornada de reivindicació lingüística i cultural en la qual es lliuren els guardons del Concurs de Microrelats que enguany s’han desenvolupat entre els mesos de febrer i març.

Per primera vegada, l’acte es realitzarà a l’Ateneu Popular de Nou Barris i, com ha estat habitual en les passades edicions, comptarà en l’organització amb el suport de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, el nucli d’Òmnium Cultural de Sants-Montjuïc i l’Associació Lectura Fàcil.

El SOPA(R) de lletres preveu iniciar-se a les 19.30 hores amb la interpretació d’un rap feminista d’alumnes de 6è de l’Institut Escola Trinitat Nova, al qual anirà seguit d’un tast de corrandes que han preparat alumnes de 5è curs de l’Institut Escola Antaviana.

Conduïda per Antoni Gonzàlez Tòfol, la vetllada continuarà amb un número d’acrodansa del duet Eli i Vio, integrants del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, per tot seguit donar peu a la presentació de l’exposició de poemes visuals en homenatge al poeta Joan Brossa, de qui enguany es commemora el centenari de naixement, i la presentació del llibre Microhistòries a cor obert.

Després de les actuacions tindrà lloc el sopar, que espera reunir unes 300 persones, i en acabat l’acte de lliurament de premis del IV Concurs de microrelats de la CAL, que serà presidit per Jordi Muñoz, director de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

La celebració del SOPA(R) de lletres a Nou Barris ha mobilitzat un important sector d’entitats i escoles d’aquest districte de la perifèria barcelonina, referent de lluites socials i que, amb la seva participació en la jornada de la CAL, vol mostrar el seu compromís en la tasca de normalització de la llengua i la cultura catalanes.


El preu del sopar és de 15 euros i per reservar-lo hi ha de termini fins als 23 de maig. Les persones interessades en adquirir-los directament es poden adreçar a la CAL Nacional (C/Olzinelles, 118, Barcelona) i al bar de l’Ateneu Popular de Nou Barris (C/Portlligat, 11). Per reservar-los es pot trucar al telèfon de la CAL (93 415 90 02) o enviar un correu electrònic a l’adreça de l’entitat cal@cal.cat

Podeu descarregar-vos el cartell clicant aquí

SOPA(R) de lletres