El sopar de cloenda del Xerrem Junts i Garbells de Llengua tanca el curs amb èxit

Publicat el 21 de juny 2022

Divendres 17 de juny vam tancar el curs 2021-2022 del Xerrem Junts i Garbells de Llengua amb l’habitual sopar de cloenda. Aquesta vegada, de forma presencial, després de dos anys sense poder-lo celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La cloenda, que va iniciar-se a les 19.30 h, va aplegar a guies, xerraires i garbellaires, que tot i no ser tants assistents com de costum, van generar un espai familiar i càlid on poder intercanviar experiències i inquietuds.

Els equips gestors de Xerrem Junts i Garbells de Llengua van preparar tot un seguit d’activitats per acompanyar el sopar. A l’entrada, després de la salutació inicial als assistents, se’ls va convidar a fer un remenat de lletres. Tot i que alguns participants estaven més engrescats i d’altres es mostraven una mica més tímids, finalment tothom va animar-se jugar-hi, i a poc a poc es va omplir l’urna de respostes.

Seguidament, Jordi Esteban, director dels projectes Xerrem Junts i Garbells de Llengua, va donar la benvinguda a tots els assistents, donant peu al sopar: coca de recapte, pa amb tomàquet i embotit i formatge de Clua, i de postres, un bon tall de la clàssica coca de Sant Joan amb moscatell i cava. Hi va haver brindis per a tothom: els presents i els absents.

Més tard, en rotllana, es va resoldre el remenat de lletres i una mà innocent va treure de l’urna els tres guanyadors del sorteig. A continuació, Violant Martí, coordinadora de Garbells de llengua, va presentar a l’Andrea i el Saoka, coordinadors del Xerrem Junts, que van oferir un espectacle lingüístic: un diàleg alemany-lingala amb molt humor, donant peu a què tothom pogués aprendre algunes frases en cadascuna de les llengües.

Finalment, la vetllada va acabar entonant les Vinyes verdes vora el mar, de Josep Maria de Sagarra i la música de Lluís Llach, acomiadant el curs i desitjant un bon estiu.

Esperem amb ganes retornar al Xerrem Junts i Garbells de Llengua al setembre.

Bon estiu!