La Taula Intercultural del Secretariat inaugurarà l’exposició “Dites d’aquí, d’enllà i de més enllà” el Dia Internacional de la Llengua Materna

Publicat el 21 de febrer 2018

La Taula Intercultural del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta commemorarà el Dia Internacional de la Llengua Materna amb un acte popular en el qual s’inaugurarà l’exposició “Dites d’aquí, d’enllà i de més enllà”. L’acte tindrà lloc a les Cotxeres de Sants el dissabte 24 de febrer.

Aquest és el quart any que la Taula Intercultural del Secretariat organitza un acte en el marc del Dia Internacional de la Llengua Materna amb l’objectiu de reconèixer i posar en valor les llengües diverses que es parlen a Catalunya, fomentar la pluralitat lingüística i el multilingüisme, i en aquesta edició, enriquir-nos amb els sabers populars de les persones que formen part de l’entramat social.

Enguany es presentarà una exposició entorn de proverbis en diferents llengües parlades per veïns i veïnes del territori, adults i joves que els hi han fet arribar la seva saviesa i visió del món sobre temes diversos.

A més de poder veure l’exposició, les mateixes persones protagonistes presentaran proverbis d’arreu, i des de la Taula Intercultural animen a totes les persones que ho vulguin a presentar els proverbis que coneguin.

L’acte també comptarà amb la participació d’artistes del territori i es presentarà el vídeo que s’ha fet des del projecte Som Plurilingües.

Finalment, l’exposició es farà extensiva a les escoles, de manera que els alumnes també siguin partícips de la pluralitat lingüística i puguin gaudir de la saviesa pròpia de les diferents llengües que es parlen al nostre país.

La CAL, com a membre de la Taula Intercultural del Secretariat, convida a tothom a assistir-hi. Us hi esperem!

Programa

-11.00 h Benvinguda i presentació. Lluïsa Erill, Presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. Jordi Esteban, membre de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.

-11.10 h Dansa guaraní. Romina Esther Ramírez.

-11.15 h Rap (català, castellà, anglès i àrab). Ismael Aghaidan i Tania León.

-11.20 h Presentació de proverbis.

-12.30 h Veu (ucraïnès). Coral Kalyna.

-12.40 h Dansa de tijeras. Yanina Paola Ychpas Martínez.

-12.50 h Presentació vídeo Som plurilngües. Saïda Benhaura.

-13 h Te i pastes. Associació Amazan. Promoció Sociocultural i Desenvolupament.

-13.30 h Cloenda

Consulteu el web del Secretariat per a més informació

Feu clic sobre la imatge per descarregar el cartell en format JPG.

Cartell Llengua Materna 2018