
CAL
Dissabte 5 d’abril va tenir lloc la celebració del Dia de la Comunitat CAL. Es tracta del primer esdeveniment d’aquestes característiques que organitza la CAL.
La jornada, a la qual van assistir una trentena de persones, va ser molt profitosa i interessant i d’ella van sorgir molt bones idees centrades a millorar el funcionament de l’entitat i a treballar en el seu creixement.
Precisament, una de les finalitats d’aquest esdeveniment celebrat a la Casa del Mar de Barcelona era aconseguir que socis, col·laboradors i simpatitzants es coneguessin. A la vegada, també pretenia traçar les línies a seguir de l’entitat tenint en compte el context actual i la situació d’emergència lingüística que viu Catalunya. També va servir per engrescar altres persones i col·lectius a formar part d’aquest projecte de país.
Una jornada molt productiva
El matí de dissabte 5 d’abril es va dedicar a la presentació dels projectes de la CAL i a posar en funcionament tres grups de treball centrats a debatre i reflexionar al voltant de tres temes: què necessita el país i com hi pot respondre la CAL, com podem mantenir la llengua més rica i més parlada; i com la CAL i els seus projectes es poden finançar.
(Podeu conèixer els punts de partida de cada tema descarregant-vos el següent díptic)
Al llarg de dues hores i mitja un dinamitzador va anar posant temes sobre la taula, impulsant el debat i la generació d’idees mentre un relator anava recollint tot el que s’anava dient.
Ja al migdia, a l’hora de dinar es va celebrar un petit concurs gastronòmic per triar la millor truita, les millors croquetes i el millor pastís. Mentrestant, els assistents també van poder divertir-se barrinant les respostes a uns mots amagats ideats per en Jordi Esteban, membre del Secretariat de la CAL.
Música en català i conclusions
Al voltant de les quatre de la tarda es va oferir als assistents una actuació musical del cantautor Gonçal Perales. Ell és músic, compositor i productor barceloní molt vinculat al barri de Sants autor de treballs discogràfics com Poble no identificat (2009) i Back to Catalonia (2011), que exploren la identitat catalana mitjançant el folk i les bandes sonores.
Perales va interpretar algunes cançons que pertanyien a aquests treballs discogràfics i en va interpretar d’altres pròpies de l’imaginari musical català com el Que tinguem sort de Lluís Llach o el Boig per tu de Sau.
Per acabar la jornada, es van posar en comú totes les idees que havien sorgit en els grups de treball del matí. Cada relator va fer la seva exposició posant en relleu les principals propostes i conclusions dels participants. Finalment, el president de la CAL, Jaume Marfany, va cloure l’acte i es va fer una foto de família amb tots els assistents.
L’equip organitzador de la jornada està molt satisfet dels resultats de l’esdeveniment i agraeix a totes les persones de la Comunitat CAL que van assistir-hi la seva implicació i les bones idees que van aportar.