El Curs d’aules obertes virtuals conclou amb èxit

Publicat el 20 de maig 2022

El passat 17 de maig va celebrar-se la quarta i última Aula Oberta Virtual del curs 2021-22 amb un èxit de participació. Vuit guies de grups del Xerrem Junts van poder debatre sobre el repte de vincular xerraires amb el teixit social català.

La sessió va iniciar-se situant els grups del Xerrem Junts dinamitzats per les persones participants, que van descriure el nivell d’autoconfiança de les persones usuàries, la millora en la seva expressió oral en català i l’ús que fan de la llengua fora dels grups de conversa.

Les voluntàries van coincidir en què la constància i la diversitat dels recursos utilitzats durant les sessions fan créixer la motivació de les persones usuàries. Per contra, moltes van assenyalar la irregularitat en l’assistència com el principal obstacle a l’hora de dinamitzar els grups. Igualment, els guies van estar d’acord en la necessitat de concretar l’ús del català fora de les sessions de conversa: en comptes d’insistir en parlar generalment en català, van observar que resulta molt útil definir petits reptes, com anar a comprar el pa en català o mirar una sèrie en aquest idioma. Les Aules Obertes Virtuals del curs 2021-22 van finalitzar, doncs, amb una participació molt activa de guies i un debat summament enriquidor.