El Concurs de Microrelats conclou la seva setena edició

Publicat el 03 de juny 2022

El passat divendres 27 de maig, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL), amb la col·laboració de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va celebrar l’acte de cloenda de la setena edició del Concurs de Microrelats. L’acte de cloenda d’aquesta edició ha pogut recuperar la presencialitat celebrant una vetllada de reivindicació lingüística i cultural a les Cotxeres de Sants de Barcelona.

L’acte va iniciar-se amb la benvinguda de Lluïsa Erill, presidenta del Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, que va conduir l’acte. Erill es va referir al Correllengua d’enguany, dedicat a la figura i obra de Joan Fuster, informant dels diversos esdeveniments programats per la CAL i convidant a participar-hi.
Així mateix, Maria Teresa Masot, membre del Secretariat Nacional de la CAL, va llegir el Manifest Correllengua 2022, escrit per Vicent Partal, director de VilaWeb.

A continuació, es va comptar amb les actuacions de Ferran Homar & Cia, un mag i ventríloc que fa feliç els altres mitjançant l’il·lusionisme, i els Fine Cinnamon, quartet de corda i vent amb un repertori de jazz tradicional.

Finalment, l’anunci del veredicte i el lliurament dels premis del Concurs de Microrelats 2022 va anar a càrrec de Jordi Muñoz, president de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Muñoz va adreçar unes paraules d’agraïment als participants i a la CAL, fent menció també a Joan Fuster.

Enguany la participació ha pujat respecte de la de l’any passat. S’han rebut un total de 76 obres: 61 relats de la Categoria Oberta i 15 relats de la Categoria Xerrem. El lema d’ambdues categories ha estat “Una llengua, un llegat”.

El jurat, constituït per Carme Villar i Jordi Esteban, representants de la CAL, i Olga Jornet, Mercè Ubach i Jordi Muñoz, de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, va premiar les obres següents:

Categoria Oberta
1r premi: Atavisme pervers, de Jordi Sedó Solé (L’Atmetlla del Vallès).
2n premi: Misteris de la vida, de Salvador Barberà Sández (Barcelona).
3r premi: Un llegat per al poble, de Joan B. Altimiras Ruiz (Barcelona).
Accèssit: La muda, de Teresa Riba Ventura (Badalona).

Podeu llegir els relats guanyadors de la categoria oberta aquí.

Categoria Xerrem
1r premi: Les dones canten, de Francesca Estasi (Grup Xerrem Junts de la biblioteca de Nou Barris, Barcelona). Podeu escoltar-lo aquí. 
2n premi: El diccionari, de Pierre Poncy, Georges Trescases, Pamela Banciella, Florencia Escobar López i Maria Laura Perdomo (Grup Xerrem Junts de Casals Catalans de Tolosa de Llenguadoc i La Plata). Podeu escoltar-lo aquí.

3r premi: El llegat de la llengua, de Teresa Rodríguez (Grup Xerrem Junts del Casal Concòrdia, de Sabadell). Podeu escoltar-lo aquí.

Accèssit: Opinions, d’Ana María de la Arena (Grup Xerrem Junts de la Biblioteca de Badia, de Sabadell). Podeu escoltar-lo aquí.

A continuació compartim amb vosaltres algunes fotografies de l’acte de cloenda del VIIè Concurs de Microrelats: