Comunicat de la CAL en suport a la convocatòria de vaga del 23 de març per a tota la comunitat educativa

Publicat el 10 de març 2022

La darrera sentència que obliga a fer un mínim del 25% de classes en castellà no ens pot sorprendre. Els atacs a la immersió lingüística, a l’escola catalana i a la llengua venen de molt lluny. Els atacs contra el català són històrics i estan documentats des de fa més de 300 anys. Si ens atenem només a la imposició “legal”, la persecució s’origina a partir del moment que comencem a perdre les llibertats nacionals, al segle XVII al nord i al XVIII a la resta de la nació.

Els mètodes i els nivells d’intensitat en la repressió han canviat segons les èpoques, però l’objectiu continua sent el mateix: la substitució lingüística. Mai, però, no han pogut assolir el seu objectiu, ni amb els militars ni amb la força de les armes i tampoc no podran amb jutges, lleis i sentències.

Des de fa més de 25 anys la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) lluita en la defensa de la llengua i la cultura catalanes perquè són els pilars que sostenen la nostra identitat. Sense llengua no hi ha cultura i sense llengua ni cultura no hi ha nació.

La CAL fa seu el manifest “La seva sentència, la nostra lluita” i dóna suport al vaga del dia 23 de març, convocada pel SEPC, Intersindical-CSC i la Coordinadora Obrera Sindical, en resposta a la sentència del 25% de classes en castellà i en defensa d’una educació pública i íntegrament en català. Estan convocats a la vaga tota la Comunitat Educativa del Principat, a tots els nivells educatius -obligatoris i postobligatoris, des d’infantil fins a la universitat.

9 de març de 2022

Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL)