76 obres opten al Concurs de Microrelats 2022

Publicat el 08 d'abril 2022

El passat 31 de març va acabar el termini de lliurament de les obres del Concurs de Microrelats 2022 de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL). En la setena edició del certamen literari, la CAL de nou té com a objectiu contribuir al foment de l’ús de la llengua proposant als participants l’elaboració de relats breus.

 

L’edició d’enguany ha comptat amb 76 obres participants, tot un èxit de participació.

Dels 76 relats admesos, 61 pertanyen a la Categoria Oberta, d’una extensió màxima de 1200 caràcters; i 15 relats, a la Categoria Xerrem, d’una durada màxima de dos minuts, en suport àudio. Els relats d’ambdues categories havien de fer referència al lema: “Una llengua, un llegat”. Cal destacar també, la notable participació femenina, amb un total de 57 dones candidates.

La majoria de relats provenen del Principat, en concret de les comarques següents: l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Gironès, la Garrotxa, el Maresme, Osona, el Ripollès, el Segrià, la Selva, el Tarragonès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. També hem rebut relats des del País Valencià, Andorra, l’Albigès i el Llenguadoc-Rosselló.

 

El 27 de maig es faran públics els guanyadors en un acte a les Cotxeres de Sants de Barcelona, on es lliuraran els premis. Les obres finalistes poden optar a un primer, segon o tercer premi en cada una de les categories. Durant el mes de maig s’informarà en detall de l’acte de cloenda, al qual són convidats tots els participants en el Concurs.