Un col·lectiu ucraïnès i el Xerrem dels dissabtes

Publicat el 28 de setembre 2015

Hi ha un col·lectiu de famílies ucraïneses residents a Barcelona i comarques pròximes que, de fa uns anys, cada tarda de dissabte del curs escolar porta els fills a l’escola Lluís Vives de Sants perquè aprenguin a escriure ucraïnès i coneguin de prop la literatura, història i geografia del seu país. La Generalitat, a més d’oferir-los l’aulari de l’escola, cobreix el cost de la persona conserge i demana als pares i mares que corresponguin a aquests recursos amb l’aprenentatge pràctic del català durant aquelles hores. La CAL hi ha posat voluntaris que hi fan les sessions pròpies del projecte Xerrem. Uns voluntaris que ho han fet amb molta dedicació i disposició, tot i que sovint han hagut de sacrificar sortides de caps de setmana.

Ha estat sempre una experiència enriquidora, no solament per l’aprenentatge, sinó també pel mutu coneixement de costums, tradicions, maneres de fer, festivitats, etc.

Dissabte passat, 26 de setembre, ens van convidar a la inauguració del curs que van fer davant de l’escola.

Per a aquest curs ens cal trobar alguna persona voluntària que s’afegeixi a l’equip de voluntaris, ja que fem torns perquè ens toqui cada tres setmanes. Saps d’algú?