Premis Joan Coromines 2017 – XVI edició

L’any 2002, quan es complien cinc anys de la mort del gran filòleg i lingüista Joan Coromines, des de la CAL es va decidir, en record a la seva trajectòria i a la seva persona, donar el nom de Joan Coromines als premis que anualment lliurem a persones, col·lectius o empreses que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra llengua, cultura i nació.

Aquests premis volen ser un revulsiu que ens esperoni a seguir treballant per assolir el ple reconeixement de la nostra identitat nacional i de la nostra llibertat com a poble.

La XVI edició del Premis Nacionals Joan Coromines ha guardonat el compromís per la llengua a:

El Punt Avui TV

Col·lectiu blanc-i-blau Roger de Llúria

Toni Albà

Associació Llengua Nacional

Coral Pau Casals (guardó local)

Jordi Carbonell (a títol pòstum)

El lliurament dels premis es va dur a terme dissabte 20 de maig, a les 19 hores, a la Sala Pal·làdius de Pallejà.

L’acte es va iniciar amb un vídeo de felicitació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va mostrar el seu suport a totes aquelles persones i entitats que, com la CAL i els premiats, fan un esforç imprescindible per mantenir viva la llengua.

A continuació, el periodista, assagista i dramaturg Víctor Alexandre va fer una ponència amb el títol “Llengua i justícia, miralls de la llibertat nacional d’un poble”.

Tot seguit, es va presentar el Cartell del Correllengua 2017 en homenatge a Lola Anglada i el Manifest de la citada edició del moviment, que enguany ha estat elaborat per l’escriptora i activista Núria Cadenes. La lectura va anar a càrrec d’Ignasi Termes, organitzador d’esdeveniments i gestor cultural.

Les paraules de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa, i l’actuació de la Coral Pau Casals van tancar la vetllada.

Pots veure el recull d’imatges de l’acte de lliurament a la galeria de fotografies.

Descarrega't el cartell

  • victor-alexandre

    Llengua i justícia, miralls de la llibertat nacional d’un poble

    Parlament de l’autor en l’acte de lliurament dels XVI Premis Nacionals Joan Coromines Amb la d’enguany, són ja setze les edicions que s’han celebrat dels Premis Nacionals Joan Coromines, des que l’any 2002, la CAL, prenent com a referent un dels més grans filòlegs que han tingut els Països Catalans, va decidir...

  • 18527227_1360927087335752_1789226293829384372_o

    La CAL lliura els Premis Nacionals Joan Coromines 2017

    Aquest dissabte 20 de maig al vespre s’ha celebrat l’acte d’entrega dels Premis Nacionals Joan Coromines 2017, el reconeixement que la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, la CAL, atorga des de l’any 2002 a persones i col·lectius que han destacat pel seu compromís en la normalització de la nostra...