Gràcia

Els inicis del nucli de la CAL Gràcia es remunten a l’any 2004 quan, tot i no estar oficialment constituït, un conjunt de persones va impulsar l’organització d’un Correllengua de mínims.

Oficialment però, el nucli es va presentar el 15 de juny de 2005. En una xerrada al restaurant Via Fora! a càrrec de Jordi Soler i Camardons, es varen presentar les seves línies d’actuació que han de marcar les activitats a realitzar a la vila de Gràcia de Barcelona en els propers anys

Els objectius principals es poden englobar en vuit punts:

1. Una campanya, un lema: unitat nacional, unitat lingüística.
2. El català, llengua útil: el català primera eina d’incorporació social per als nou vinguts. Conscienciació dels catalanoparlants per a l’ús de la seva llengua en totes les circumstàncies.
3. Català de qualitat: preservació lingüística, no al deteriorament del català.
4. El català defensa local, patrimoni global.
5. Contra les discriminacions lingüístiques.
6. El nucli CAL Gràcia ha d’esdevenir un referent del moviment per la llengua i la cultura a nivell de barri.
7. Transversalitat social i captació: hem de ser més i més coordinats.
8. Combinació de reivindicació, festa i pedagogia.

Per tal de dur a terme aquests objectius, el nucli compta amb un petit però dinàmic col·lectiu de persones, que des del 2005 organitzem anualment un seguit d’actes a la vila.

  • gracia1-web

    El Correllengua més Roig arriba a Gràcia

    Les activitats, per a tots els públics, tindran lloc divendres 21 i dissabte 22 d’octubre Enguany arriba a la XXa edició, que es dedica a l’escriptora Montserrat Roig El Correllengua arriba un cop més a la Vila de Gràcia, enguany dedicat a la figura de Montserrat Roig. Per fer-lo possible...