La CAL busca persones voluntàries interessades a dinamitzar les trobades del Xerrem Junts a partir del mes de setembre

Publicat el 20 de juliol 2020

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana (CAL) necessita persones voluntàries interessades a conduir grups de conversa en català de manera presencial o a través de videoconferències amb persones que volen aprendre l’idioma. L’entitat ofereix formació i els recursos didàctics necessaris per portar a terme les xerrades. Contactarem amb les persones interessades a partir del mes de setembre.

En què consisteix?

El projecte Xerrem Junts és una eina de treball que organitza espais de trobada en què persones que no han estat mai en contacte amb la llengua catalana, o que hi estan però presenten dificultats de comprensió o expressió, entren en contacte amb persones catalanoparlants voluntàries que dediquen part del seu temps lliure a ajudar-les en el camí de l’assumpció del català com a llengua pròpia mitjançant la conversa.

Quin és el perfil de la persona voluntària?

El voluntariat del Xerrem Junts està format per persones catalanoparlants majors d’edat que s’han compromès a dedicar una part del seu temps lliure a ajudar a millorar l’expressió i la comprensió oral del català de persones que hi tenen dificultats.

Per formar part de l’equip de voluntariat només has de ser una persona amb un domini oral de la llengua catalana correcte, una actitud positiva i comunicativa, amb capacitat d’organitzar i planificar les sessions i, sobretot, moltes ganes de participar en el projecte.

També has de tenir coneixements sobre les noves tecnologies i els mitjans per poder fer converses en línia (ordinador o mòbil amb càmera).

En què consisteix el voluntariat?

La principal tasca és promoure la conversa entre persones que desconeixen l’idioma o l’estan aprenent de manera presencial o a través de plataformes de videoconferència, com pot ser el Jitsi Meet o el Whatsapp.

Per fer-ho, la CAL ofereix diversos recursos (imatges, làmines, jocs i objectes reals) que no són específics de l’aprenentatge formal de la llengua, però s’organitzen didàcticament de manera que faciliten la conducció de les trobades.

Quin dia són les sessions de conversa?

Depèn del grup. Segons la disponibilitat horària de les persones voluntàries, assignem un grup o un altre. Les sessions es duen a terme una vegada per setmana i duren una hora.

Com puc contactar amb vosaltres?

Les persones interessades a fer el voluntariat, cal que enviïn un correu electrònic a junts@cal.cat indicant el seu nom, cognom, telèfon i l’interès que tenen a conduir els grups de conversa en català. Contactarem amb les persones interessades a partir del mes de setembre.